2013. május 1., szerda

Az intelligens ember használati eszköze a kezdetektől ....napjainkig!





                   Köszöntöm kedves Olvasóimat!
1. rész

A bevezető után  szeretnék egy pár gondolatot megosztani a kezdetekről.

Szeretnék mélyen a gyökerek alá nyúlni, de nem kell félni nem tudományos értekezés lesz, hanem egy összefoglaló az emberiség eszköz használatát illetően, ami nem lesz mentes a személyes érzelmektől sem.

Az őrületbe tudnak kergetni azok a tudósok, akik úgynevezett  "primitív" emberekről publikálnak.
Hogyan is lehetne primitív bármilyen korban az ember?
Tudtátok, hogy testünkben 100 000 000 000 000  sejt van?
Ugyanakkor egyetlen sejtünk annyira bonyolult, hogy csak a DNS utasítások egy kb. 600 oldalas könyvben férnének el. Azokon a helyeken ahol nem  "tombol" a modern civilizáció nem boldogtalanabbak az emberek!
Sőt a kutatások az ellenkezőjét állítják! Nem vagyok a fejlődés ellen, de figyelni kellene a fenntartható jövőre. Meggyőződésem szerint az eszközt készítő, majd használó ember intelligens voltát nem lehet megkérdőjelezni!
A jobb felső sarokban  obszidián kések láthatók. Ez aztán az igazi csemege, ebben találkozik a múlt a jelen és a jövő! Találkozik bennem is a volt ásványgyűjtő /ám csak szunnyadó/, vagy nevezhetjük tünetmentes szakasznak is, mert szerintem az igazi gyűjtőszenvedéllyel megáldott ember olyan, mint egy drogos, azaz sohasem lesz gyógyult/ a késmániás énemmel.

Múltról azért beszélek, mert igen régen, akár több millió éve is keletkeztek ásványok, melyet az adott korban már használtak is az akkor élők.
Jelenről azért, mert velünk vannak használjuk őket, esetleg gyűjteménybe helyezzük..........
Jövőről pedig azért, mert még nagyon sokáig használni fogjuk őket.
Ráadásul a keletkezési folyamat nem áll meg. Minden korban keletkezik vulkanikus üveg és addig ez így is marad, amíg ki nem hűl a bolygónk.

Érdekes, hogy a szívsebészetben és szemészetben még mindig nélkülözhetetlen, mert semmilyen anyagot sem lehet olyan élesre fenni, mint az obszidiánt, ezáltal a használata gyorsabb gyógyulást eredményez!

Hazánkban Magyarországon nagy mennyiségben a Tokaji hegységben található. Napjainkban is gyűjthető ásvány. Még érdekesebb az a tény, hogy az ősidőkben export cikk volt az obszidián, valószínűleg értékes csereeszköz lehetett.
Ennek eredményeképpen az egész országban, sőt még azon túl is találunk a Tokaji Hegység környékéről származó megmunkált, vagy nem megmunkált obszidián darabokat.
A megmunkált darabok főképpen penge, vagy nyílhegy töredékek.
Kissé furcsa látvány a nyitott szemmel járó alföldi embernek az eső után csillogó obszidián látványa a szántóföldeken.

A képen szereplő obszidián kés napjainkban készült.
Szeretnék egy ilyet birtokolni! Nagy örömömre szolgálna, ha a múltunkat ismerő Magyarság rájönne, erre az alig ismert tradíciónkra.
Főleg, ha felfedeznék az ebben rejlő szépséget, de akár megélhetési lehetőségeket is! Ezek a csodálatos múltidéző, de napjainkban is kitűnően használható eszközök reneszánszukat élik; például Cseh országban, vagy az USA-ban.

Egy biztos a http://www.kesvilag.hu/  és a CATANA Minőségi Ajándékok Boltja támogatja a kezdeményezést és partner mindenféle megoldásban, ami előre mozdíthatja ezt a projektet!!








 

                                                                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése