2016. június 18., szombat

Hogyan használjuk a Blademedic 4 az 1-ben késélezőt.



A Blademedic® egy all-inclusive élezőrendszer, amit arra terveztek, hogy lehetővé tegye az azonnali karbantartást bárhol és bármilyen típusú késpengékkel. Méretének köszönhetően akár zsebben is elfér, terepre is magunkkal vihetjük. Praktikus, gyors és biztonságos. Lehetővé teszi, hogy kezelje a sima vagy fogazott pengéket, zsigerelőket, húskampókat, illetve számos más pengéket. A Blademedic® késélező ideális utazáshoz és kültéri használatra. Segít a használójának, hogy könnyedén megbirkózzon a különböző penge típusokkal és a különböző acélokkal. Minden egyes elemével egyedülálló élezési tapasztalatot szerezhetünk.
 
Tungsten Carbide:
A keményfémből készült pengék élezéséhez kell
használni. A nehezen élesíthető pengénket másodpercek töredéke alatt tudjuk megélesíteni. Mérsékelt nyomással, 3-szor vagy 4-szer végighúzzuk a pengénket, ezáltal visszaállítjuk annak az élét. A Tungsten Carbide rendkívül agresszív, ezért csak akkor kell használni, ha gyors élesítés szükséges rövid időn belül. Általános él karbantartásnál, használja a fogazott Kerámia részt , vagy a gyémánt Kúpos rudat.





 Kerámia élezőlapkák:
A kerámia élező lapkákat általában csiszolásra és
befejezésre használjuk. 3 vagy 4 áthúzás elegendő. Miután a Carbide lapkákkal elvégeztük az élező folyamatot, a kerámia lapkákat a befejező lépésnél használjuk. Végeredményül egy igen éles pengét fogunk kapni. A blademedic kerámia lapkás részét rendszeresen tudjuk alkalmazni, mivel nem túl agresszív így jó hatással van a pengénkre.



Fogazott késélező:
Ez a fogazott kerámia rúd, úgy van kialakítva mint egy letompított háromszög. A blademedic ezen része a kis és nagy fogak élezésére szolgál. Használat során söprő mozgást kell végezünk, ennek köszönhetően meg tudjuk élezni a fogazott pengénk fogainak teljes felületét. Továbbá alkalmas köröm csipesz és szemöldök csipesz élezésére.




Gyémánt Kúpos Rúd:
A gyémánt kúpos rúd használatával, rendkívül gyors felújítást és karbantartást végezhet az egyenes és fogazott pengéken. Ugyancsak kiváló a zsigerelő kampókhoz, illetve horgász horgokhoz is . A kúpos alakú finom gyémánt rúd igen sokoldalú. Lehetővé teszi a felhasználója számára, a gyors élesítést kicsi és nagy fogak esetében egyaránt. Használhatjuk úgyis, mint egy hentes acélt, mellyel sima, egyenes késeket is könnyedén meg tudunk élezni. A gyémánt rúddal óvatosan kell bánni, mivel nagyon kemény anyag. A gyors élezéshez és a nehezen élezendő pengékhez javasoljuk. Az élezés közben, a kenés használatát a gyémánt rúdnál nem ajánljuk!!! 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése