2017. február 28., kedd



A prémium kategóriás kés: KAI SHUN 


A KAI konyhakések igen kultikusak Japánban, már évtizedek óta. Az 1908-ban alapított cég több mint 100 éve fejleszti és értékesíti termékeit szerte a világban.



Főbb termékeik evőeszközök, szakácskések, konyhakések, manikűr, illetve pedikűr eszközök, melyek kiváló éltartó képességgel rendelkeznek.  
 A kések kialakításában, megmunkálásában érezhető a japán szamurájkard kovácsolásának a művészete.
A Kai csoport nagy specialitása a szakács kései , amikben érzékelhető a hagyomány tisztelete, a minőség és a technikai fejlődés.


 A Shun szakácskés, damaszkuszi acélpengével ellátott széria a világszerte használt Damaszt-késcsalád tagja, nagy népszerűségnek örvend a profi séfek és a lelkes hobbiszakácsok körében.




A Kai Shun damaszk pengés profi szakácskések speciálisan arra a célra kifejlesztett 32 rétegű rozsdamentes acélból készülnek.  A középső réteg VG-MAX acélból készül amely rendkívül korrózióálló, extrém kemény (HRC 61), így a penge rendeltetésszerű használat mellett sokáig éles marad. 

A penge kialakítása páratlan élességet biztosít, aminek köszönhetően a legnehezebben vágható anyagok szeletelése sem okozhat gondot. A kiváló penge-kialakítás és a kés ideális súlya garantálja a kényelmes munkavégzést. 


Minden Shun-kés különleges és egyedi karakterrel rendelkezik. A fentebb említett, japán szamurájkard-készítés művészetét a Shun-szakácskés széria esetében is megismerhetik. Ilyen forradalmi fejlesztés például a Shun kenyérvágó kés hullámos pengéje. 

A kés közepétől induló hullámoknak köszönhetően a kenyeret nem szakítja el, hanem kiválóan vágja, így a morzsálódás is a minimálisra csökken!

Bízunk benne, sikerült kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus terméket! Úgy vélem, ez a páratlan, minőségi termék hozzájárul majd sok szakács, lenyűgöző munkájához. :)

A Késvilág Csapata ajánlásával!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése