2020. december 29., kedd

A Titkos Favorit:

Több mint 4 évszázad dinasztiájának közreműködésének köszönhetően, ismerhetjük meg a világon elismert Beretta márkát. Első feljegyzések alapján: Már az 1500-as évek elején gyártották a Beretta termékeket. A Beretta név, magába foglalja a minőséget, a dizájnt és a teljesítményt. Az olasz határokon túl, gyorsan terjedt a hír, amely a cég gyarapodásához vezetett.  1526-ban, a velencei fegyvergyár,  az Olasz gardonei Bartolomeo Berettanak (1490 - 1565/68), 296 dukátot fizetett, a 185 db Arquebus puskáért. 


Bartolomeo, az üzleti titkokat és a részletekre kitérő feljegyzéseket saját fiának, Giovanninónak  (1550 - 1577 ), majd unokájának, Giovan Antoniónak (1577 - 1649 ) adta tovább. A Beretta tevékenységével kapcsolatosan, az első ismert hivatalos vállalati dokumentumok 1680-ig készültek. Más hivatalos feljegyzések alapján, az 1800-as évek elején, Pietro Antonio Beretta (1791 - 1853), az állandó háborúk ellenére, Olaszországba utazott, hogy bemutassa termékei kiváló minőségét és azok tudását. Ezzel próbálta megrendeléseiket növelni.  Pietro Antonio fia, Giuseppe (1840 - 1903) folytatta apja által megkezdett fáradságos erőfeszítéseket, új lehetőségeket teremtve a vállalat számára a nemzetközi terjesztés révén. Az 1900-as évek elején Pietro (1870 - 1957) irányította a társaságot. 


Mr. Pietro Beretta és fiai Carlo és Pier Giuseppe 1956-ban.

Korszerűsített gyártási módszereket,

szabadalmaztatott mechanizmusokat és egyszerűsített konstrukciót vezetett be. Ennek eredményeként a Beretta céget, az első olasz lőfegyvergyártójává, majd  a  világ egyik legmodernebb lőfegyvergyártó cégévé emelte.  A modernizációs folyamatot Giuseppe (1906 - 1993) és Carlo (1908 - 1984) fiai folytatták. 

 

Fabbrica d'Armi Pietro Beretta 

 

Giuseppe Antonio Beretta fejlesztéseinek köszönhetően, a céget a lőfegyverek hivatalos  gyártójává emeli. Immár több mint 7000 darabra növelték a gyártás kapacitását. Majd nem sokkal később, 10 ezer darabra.
A  Társaság multinacionális jellegének biztosítása mellett, a  kereskedelmi és gyártási tevékenységgel,  számos európai országban és az Egyesült Államokban is hatalmas sikert aratott. 


-Fegyvereik  első katonai alkalmazását az olasz NAVY SEAL és a Brazil hadsereg (1975/76) hajtja végre. 

-A 92S-t először széles körben az olasz állami rendőrség alkalmazza.

-Az M9 modell, az amerikai fegyveres erők (USMC, Airborn, NAVY és a parti őrség) elsőszámú oldalfegyvere lett.

-A Beretta USA Corp bejelentette,  az amerikai hadsereg szerződését 450 000 Beretta Model 92FS pisztoly szállítására.

-ARX ​​160 szállítása az olasz hadseregnek. -Kézifegyvereket gyárt az Olasz Királyi Hadsereg tisztjei számára, és aláírja a szerződést 1000 db FIAT 1914-es géppuska modell szállítására. 


Néhány említésre méltó történés a cégnél:

 
-Amerikai gyárakat hoztak létre: Accokeekben, Marylandben és Washington D.C től 20 mérföldre délen.
-Az első Beretta Galéria megnyitásra került New York-ban a Nemzeti Lőfegyvermúzeumban.
A „Beretta világa” kiállítás néven.

-A Beretta Defense Technologies (BDT) márka megszületik.
-Beretta, a Benelli Armi fő részvényese lett.

 

Ezek az erőfeszítések sikeres vállalkozásokat hoztak létre a katonai, bűnüldözési és magánszektorokban. A Beretta cég, még mai napig is, a kiváló termékeiről ismert. 2026-ban pedig, átlépi a cég 500 éves évfordulóját. 

A Beretta cég, nem csak a híres fegyvereiről, puskáiról ismert. A puskák és pisztolyok mellett, elkezdték a kések, bicskák gyártását is. A címben említettem a " Titkos favoritot ", mely meglátásunk szerint a Beretta cég, egyik legkiválóbb modelljének bizonyult!!! 

Ez nem más mint a Beretta Loveless Hunter BE79178:

 


https://www.kesvilag.hu/beretta-loveless-hunter-be79178.html 

Ez a modell a híres Japán Seki cityben készül. Minden egyes darabja kiváló alapanyagokból, a legnagyobb odafigyeléssel, roppant igényes módon készülnek. A penge acélja, az egyik legkiválóbb Japán acél, az AUS-8-as. A Zytel markolata kényelmes, biztos fogást eredményez. Nem beszélve az ár-érték arányról!!! Más híres cégek modelljeivel szemben, szinte majdnem ugyan azt a minőséget kapjuk, csak a Beretta esetében, pénztárca barát áron! Engem teljes mértékben meggyőzött ez a modell! Nyugodt szívvel ajánlom Mindenkinek!!!

Tudását, megtekinthetik a következő videóban!:

https://www.youtube.com/watch?v=PJAjndrOxvw

 

  A Webáruházunkban ajánlom figyelmükbe, a cég híres vadászkésit is, melyek kialakításban, minőségben és ár-érték arányban is verhetetlenek!

 https://www.kesvilag.hu/vadasz-ii-.html/1/0,165890,0,,,,,153


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése