2020. április 16., csütörtök

A Shun modellek titka




A Shun konyhakések igen kultikusak Japánban, már évtizedek óta. Az 1908-ban alapított KAI cég, több mint 100 éve fejleszti és értékesíti termékeit szerte a világban. Főbb termékeik evőeszközök, szakácskések, konyhakések, manikűr, illetve pedikűr eszközök, melyek kiváló éltartó képességgel rendelkeznek. A kések kialakításában, megmunkálásában érezhető a japán szamurájkard kovácsolásának a művészete.
A Kai csoport nagy specialitása a szakács kései , amikben érzékelhető a hagyomány tisztelete, a minőség és a technikai fejlődés. 

Miért pont a Shun termékeket válassza?

Hihetetlenül élesek a pengéik és páratlan esztétika különbözteti meg a Shun késeket, a mai piacon lévő más konyhai késektől.
A Seki City-ben, a japán kard- és késkészítő műhely, hagyománya szerint minden késüket, magasan képzett szakemberek készítik, és legalább 100 kézműves lépés teszi rendkívülivé, 1-1 darab, hibátlan megszületését.


A Shun fejlett, nagy teljesítményű technológiával rendelkezik. A cég csúcsminőségű acélt használ pengéihez. Maga az acél kemény és tartós, így a pengéket vékonyabbra formálják, a könnyebb és élesebb vágás érdekében.


A Shun által használt stílusok:

KASUMI:

A kemény acélmagját, egy lágyabb acéllal
vonják be, mellyel a két acél egymást megtámasztja. A Kasumi két vagy több acéltípust egyesít annak érdekében, hogy kihasználhassa az egyes acélok főbb jellemzőit. Ez a módszer hasonló ahhoz az eljáráshoz, ahogy a szamuráj kardokat hagyományosan készítik.

SAN MAI:

A kemény acélmagot, a lágyabb acélrétegek közé ágyazzák be, a megfelelő tartás érdekében. A külső, lágy acél gyakran rozsdamentes acélból tevődik, és ellenáll a rozsdafoltoknak. A San mai stílus, az egyike a szamurájkard készítésénél.

Kompozit technológiai eljárás:

Ezzel az eljárással, egyesítik két acélnak a legjobb tulajdonságait egy pengében. Így az acélok állandóan összeköttetésben vannak egymással.
    
Réteges „ Layer” Damaszkusz:

A damaszk penge rétegeit, különféle
fémötvözetek rétegzése képezi.
A rétegeket egy darabból kovácsolják össze. A mintákat a pengék őrlésével, gyöngyfúvássával, vagy savmaratással lehet előhozni.


TSUCHIME FINISH:

A Tsuchime egyszerűen azt jelenti, hogy "kalapált".
A kalapálás kis krátereket hoz létre, amelyek elősegítik a tapadásmentes tökéletes vágást.
Az ilyen kivitelű kések pengéi, kézi kalapácsolással készültek, az ősi Japán hagyomány szerint.








A Shun a markolataira is nagy hangsúlyt fektet. Többnyire természetes anyagokat használnak, mint például a fa. 
/Wenge, pakka /.



Végezetül az egyedülálló eljárás:
A 16 fokos vágási szöggel ellátott pengék:

-A kés pengéje vékonyabb, könnyebb és élesebb.
-A vékony éllel hatékonyabban lehet vágni.
-A 16 ° -os vágási szögük rendkívül éles és éltartó!


Összességében, engem teljesen lenyűgöz a Japán kés-kardkészítő ősi kultúra. Minden termékükön érzékelhető a precizitás és a tisztaság. Minden konyhába erősen ajánlott egy Shun termék!

A Shun termékeket megtalálják a linkre kattintva:

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!Remélem érdekesnek találták ezt a bejegyzést is!
          
            A Késvilág Csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése