2020. március 26., csütörtök

Katz Knife Inc. Vadászattól a késgyártásig!



A Katz Knife Inc. cég, 1991-ben alakult Kanadában. 

A vadász, taktikai késeik, bicskáik, baltáik nagyon elismertek a világ minden pontján. A Katz cég, gondoskodik a késgyűjtőkről is, ezért egyedi, limitált kiadású úgymond "gyűjtői csemegékkel" kedveskedik a nagyközönségnek. A legmagasabb színvonalon gyártják termékeiket a legnagyobb, precíz odafigyeléssel és megmunkálással. A Katz cég, az 1991-es cégalapítás óta, néhány év alatt, több mint 125 különféle modellt és variációt mutatott be.
 A cég a mai napig működik a Kanadai West Kelownában és az amerikai Mukilteo városában. Keith Derkatz a cég tulajdonosa és a Katz kések dizájnjainak kitalálója. Keith egy gabona farmon nőtt fel Kanadában. A természetben sokat mászkált gyerekkorában és a vadászatnak élt.
Vélhetően ez inspirálta arra, hogy ezzel a tevékenységgel foglalkozzon a jövőben.  Lelkes vadászként Keith, nem volt elégedett a piacon elérhető  késmodellekkel, ezért úgy döntött, hogy a késeit, a vadász-gondolkodás módjáról és más egyedi tervekből készíti. Ebből kifolyólag, Keith az összes termékét személyesen tervezi meg és termékei előállítását Japánban és Spanyolországban végzi.

 

A cég széles skálán gyártja termékeit! Termékeik a következők:

-Vadász kések:








-Gyűjtői modellek: 


 


 




-Bicskák:


 








-Túlélő kések:


 










-Taktikai kések:


 





-Fejszék:


 







-Élező kövek:


 








Az XT80 és XT70 rozsdamentes acél, egy szabadalmaztatott típusú acél, amelyet Katz használ. Az XT80 tesztek 59–61 HRC, az XT70 tesztek az 56-58 HRC. A Katz cég magas színvonalát , ennek a kiváló, rozsdamentes acéljának és annak az éltartó képességének is köszönheti. A Katz vadászkéseinek sajátossága, a penge vastagság! Minden egyes terméküket 4-5 mm vastag, rozsdamentes, full-tang pengével látnak el. Itt is látszik mennyire lelkesen és elszántan próbálja kielégíteni a vásárlóik igényeit.




Keith rezidenciája az Okanagan-völgyben található, a gyönyörű Brit Columbia-ban,  ahol ideje nagy részét tölti és továbbra is a vadászat szenvedélyének él.



 Egy fantasztikus termékükkel találkozhatnak a webáruházunkban!
https://www.kesvilag.hu/katz-kagemusha-secret-ninja-262.html

Köszönjük a megtisztelő figyelmet! A Késvilág Csapata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése